原來箍牙真係要咁多錢

明明只係想拍齊d牙上排頭幾隻牙,check完問過價都差唔多要3萬左右,原來透明都要咁貴,仲以為細執平d。想去多一兩間比較,要俾多兩次檢查費又好似唔多抵。點解微調都要咁貴架…仲以為2萬內落樓

我六年前箍Invisalign 40K. 十年前問過矯齒專科傳統鋼箍要7萬幾.

你以為係微調, 但其實想一隻牙正位都會移動到全棚牙, 再要配合返上下整體咬合.

1個讚

Invisalign三萬算係咁 複雜個啲五萬up,識人貪靚要用鋼箍牙入面,要十幾萬

阿囡細個果時只拉上下4隻,已經2萬

箍完跟你一世,好彩老咗無甩晒啲牙直到你入土,除番開個價錢可能係好少。

我都係10年前左右,專科,傳統個隻,都已經6萬多
不過Invisalign 有啲可以咁平,我懷疑冇牙醫跟
第一次可能有既但之後9成全部3D scan就得
所以平咁多?

我記得我以前個醫生唔做Invisalign
佢話「全部電腦做之嘛」
唔知呢

我仔5年前要先做alignment 再加invisalign,要7萬幾

決定箍牙前係要預翻多些少budget 我女微調都要咁上下錢

小朋友上年做要5萬幾

美容嘢先貴

Thermage 一年打一次,都兩萬幾

透明不等同Invisalign,Invisalign無咁平,似係其他牌子 :zipper_mouth_face:

有無問過可唔可以分期啊? 我cool牙埋單唔駛2萬都可以分期俾

1個讚

7萬幾…不敢想像

我以為鋼箍先會咁貴,無諗過原來透明都差得唔係咁遠

我無問到添,轉頭打去問問。你箍得咁平睇唔睇到效果?係咪透明呀?

我主要係下排門牙cool齊佢啫, 係透明嘅, 牙醫幫我檢查過話半年多啲應該可以完成到, 咁結果都見到兩隻牙拍翻整齊, 我覺得收貨啦

岩岩先箍完 Invisalign go,係細個箍完鋼箍走左位想微調返,都係要三萬幾。仲有少少雜費,例如箍完要整retainer。
但用係自己身體既一定揀有口啤既好重要,唔好搵d雜乜牌,唔好慳果少少錢。

我5,6年前箍Invisalign要50kup, 如果要剝牙個d又貴多幾千, 全部夾埋埋單都可能6~70k

不過跟一世喎,值既
除左外觀,更重要係牙齒健康, 到老左/牙周病好勁個d甩牙, 一陣植牙仲貴

1個讚

總共加埋都係20k內? 有冇機會之後先收翻你錢咖?