樓上有啲咁冇公德心嘅住客

你遇過最誇張係跌/掉啲乜落嚟

(有片) 樓上住倒湯渣怪客富蝶邨居民叫苦 驚險拍攝湯從天降一刻
https://lih.kg/3256273

講起公屋居民真激氣
我每日要去99公屋接仔,架車泊樓下,好幾次都有人倒餸汁落樓,我返屋企抹見到魚骨 :face_vomiting:
後來泊去其他空地,點知後面架車唔夠位出刮花咗我架車 :rage:,第二朝先見到,無仇報~
投訴係無用,我成日都見secQ用電筒照樓上睇下邊度丟嘢落嚟,但無一次捉到,真係嘥氣

佢哋係照冷氣機滴水咋:relieved:

我有個鄰居癲癲地, 每次發惡就响屋大力掉野, 有次激動到掉左個電飯煲落街, 之後房署响樓下裝左兩個CCTV對正佢地個窗口, 依排靜左

1個讚

有精神病, 電飯煲咁大個
開窗花前都會諗下
(佢屋企人:weary:, 到達發生過什麼事)

佢屋企冇窗花架, 當時都有差佬上黎睇, 但冇證據拉唔到人

平時佢鬧人, 佢D屋企人都唔敢頂撞佢, 之前我同呢個癲佬都有D過節, 我估佢成日睇電視個lift閉路電視台, 裝我出入時間, 之後襯我唔响度, 佢成個大垃圾筒放我門口, 要報警處理。我都唔敢野佢, 癲既大晒。

無窗花好危險喎?佢會唔會激得濟
諗唔開

咁好驚驚, 裝個 閉路電視會唔會好啲?
睇完好想知, 青出醫院病人入院要求係咩
有咩事就報警, 等差佬同佢deal

再問差佬可唔可以安排佢入院睇下精神科

有藥食會好啲

應該係話佢屋企係冇窗架, 舊屋邨得個防盜欄, 仲要佢屋企人有2個小朋友潻, 佢講過好多次要死啦, o個日佢屋企人話佢再咁就報警, 佢咪又要脅要跳樓囉…

最後應該係樓下保安報左警, 見有高空擲物, d差佬黎之前佢屋企人叫佢走先潻

我覺得佢唔會跳樓囉! 成日用自殺做要脅既呢D人先唔會做傻事

我門口裝左個CAM, 但個鐵閘擋住, 好過冇啦…

我樓上住咗個衰人,成日請朋友嚟開P,啲小朋友跳跳跳,啲櫈不停咁拉來拉去,想去自己親自上去住好好地同佢傾,點知仲變本加厲。

跟住先排冷氣機滴水完全唔理,我全部衫一定咗喺屋企入邊晾,管理員上去唔肯開門。

有小朋友嘈我覺得好正常,但係嗰次上到去,佢仲專登到晒啲車仔、Lego落地下。

我聽到啲聲,已經掌握晒佢哋行程,
07:00就會起身
8:10就要出門口
15:00幾會返到
19:00應該食飯,所以唔嘈
22:00瞓覺

好冇公德心

我隔離個大陸婆同個20幾歲女兩個住,成日半夜好大聲講嘢,個女有時又大叫,大佬成半夜兩點幾仲嘈緊,訓著比佢嘈醒又訓唔返,投訴咗保安又話聽唔到!好想佢哋快啲死

該主題在最後一個回覆創建後90天后自動關閉。不再允許新的回覆。