點揾時間做運動

仲有新婚既甜蜜 :sweat_smile:
你老公要返工嗎? 要等你放工煮?
如果佢係wfh/無返工,我會話係你犧牲左時間照顧佢。

心態改變行動,你地又無小朋友要照顧,時間上一定擠到出黎

以下面紅片段
我響房做運動一般都係sport bar/bar/鬆衫,拉筋動作不外乎wu低身,舉高手依d高度走光動作,我老公不知幾鐘意睇,明明響廳睇電視知我入房就做運動就會跟入黎睇波

我都有睇過其他, 但相對呢講, 跟佢做yoga, 多數都跟到, 其他個D
有D pose 做唔足, 變左無咩心機跟住做

做完鬆哂 又好瞓啲 <---- 呢個好重要 :rofl:
D肉好似痴埋左一pat咁, D根好緊

1個讚

唔入嚟呢個post都唔知原來咁多係早起身,5:30/ 6 點幾

我想下跪以表佩服

你本身有冇比較鍾意既運動?

晚上小朋友訓咗我都會同老公睇電視
呢個時候我會拉下根
嚴格來講唔叫運動
不過有郁好過冇郁咁

我係三十中開始早起身
應該係年紀大訓得少
我好鍾意睇住個天變光嘅感覺
不過有時會訓晏教

1個讚

其實10點瞓,5點半起身都瞓7.5鐘。成人黎講都足夠。

放工要湊小朋友,我10點就要陪小朋友瞓,唯有朝早佢未瞓醒可以做自己野。

2個讚

返屋企煮落飯之後
即刻做運動返嚟先食飯

我每日5:00起身, 返8:00收6:00, 一星期有4日收工後去做gym (舉鐵, 推胸, leg extension, 跑步機, 主要快步行) 通常做個半鐘, 返到屋企都差唔多9:00, 求其食d菜或者麵, 沖完涼順便洗衫, 11:30瞓.

星期六日會有一日做gym, 大概2個半鐘, 有時候六日兩日都做.

以前返工前有做, 而家懶左啦

1個讚

或者可唔可以有一日煮下簡單既野食, 例如蔬菜用錫紙包好, 掉入焗爐焗熟佢, 呢個時候出去做運動, 番到去煎塊牛扒咁就可以開餐?

3個讚

訓8半鐘羨煞旁人

5點起身跑街,澡涼換衫返工:partying_face:

正常人係:shushing_face:
問得都係9up,悶悶地吹水好事

該主題在最後一個回覆創建後180天后自動關閉。不再允許新的回覆。